DE STAGEPERIODE VAN…

JARNICK

Toen ik op zoek was naar een stage, wilde ik een bedrijf vinden waar ik niet alleen maar achter de computer zit te ontwerpen, maar ook met de handen kan werken. Ik wilde meer ervaring krijgen in niet alleen ontwerpen, maar ook in signopdrachten en het hele proces van idee naar uitvoering. En dat krijg je hier zeker.

Naast ontwerpen maken voor klanten, ben je hier ook bezig met: spandoeken klaarmaken, flyers rillen en perforeren, alles zelf printen en snijden en zelfs kleding drukken. Verder ga je als stagiair ook regelmatig op locatie stickers helpen plakken.

Met al deze dingen om te doen, denk je dat je misschien haast geen ontwerpopdrachten meer maakt en weinig leert, maar dit is zeker niet het geval. In het laatste halfjaar heb ik niet alleen maar sign handigheidjes geleerd, maar ook veel over ontwerpen en InDesign. Met veel variatie in de soort ontwerpopdrachten samen met de collega’s die je goede feedback geven, leer je hier hartstikke veel.

Over het algemeen heb ik bijzonder weinig te klagen over mijn stageperiode hier. Je hebt gezellige collega’s, je leert hier van alles en daar bovenop krijg je genoeg tijd om aan school te werken. Als je van te voren aangeeft dat je even bezig wilt met schoolwerk, dan wordt die tijd jou gegeven.

Jarnick van Oosten